Mijn “lovely” Hondeleven

Op 03-06-2016 verschenen: bij boekscout.nl

Hennie Boeve
9789402227017_covMijn ‘lovely’ hondenleven

In Mijn ‘lovely’ hondenleven beschrijft Yaydee zijn levenservaringen. Yaydee is heel tevreden met zijn leven, want hij wordt liefdevol en met veel geduld verzorgd en benaderd. Zijn hondenleven bestaat uit het beleven van grote avonturen en het uithalen van kattenkwaad. Zo vertelt hij bijvoorbeeld hoe hij stiekem toverballen opsnoepte en zijn gezicht alle kleuren van de regenboog kreeg. Lees snel wat hij nog meer heeft beleefd…

pasfoto achterkantHennie Boeve:
“Ik ben geboren op de Veluwe in 1964. Ik woonde op een boerderij, waar veel dieren waren. Ik hielp mee met verzorgen en genoot daarvan. Er waren wel poezen, maar geen honden, omdat mijn moeder bang was voor honden. Zelf vond ik een hond reuzeleuk. In de periode dat ik thuis kwam en even niet werkte, kocht ik een hondje. Ik ging met hem op les en kreeg gaandeweg steeds meer plezier met hem. We werden vrienden door dik en dun.”

Bestellen-op-twee-manieren

U kunt dit boek bestellen.

1.Mijn ‘lovely’ hondenleven
auteur: Hennie Boeve
categorie: Dieren
aantal pagina’s: 38
geïllustreerd: ja
uitvoering/formaat: paperback 12,5 x 20 cm
ISBN: 978-94-022-2701-7

Vaste prijs: € 12,95
Bestellen kun je via www.boekscout.nl webwinkel, categorie dieren. Daarna wijst de weg vanzelf.

2. Ik heb een PDF voor degenen die 12,95 te duur vinden. Het PDF-je kost 5 euro.
Je kunt ze beiden via mijn emailadres bestellen: hennieboeve@gmail.com
Vul asjeblieft al je gegevens in. Je ontvangt dan z.s.m. bericht terug over de verwerking van je opdracht.

Een-stukje-uit-het-boekje
 Ik luister naar de naam Yaydee. Ik ben geboren in een hondengezin. Ik heb 3 broertjes en 2 zusjes en natuurlijk een vader en een moeder. Het was reuze gezellig bij ons thuis. Wij woonden in een hele grote schuur. We sliepen in een hondenmand. Overdag stond de deur van de schuur altijd open. Dat vonden wij fijn, want dan konden we zomaar naar buiten lopen. Daar speelden we ook. Ja, er was een weiland buiten met veel gras. Konden we lekker ravotten. We hadden het erg naar onze zin. Het opgroeien verliep voorspoedig. Het was altijd gezellig bij ons. Onze moeder zorgde goed voor ons en leerde ons spelenderwijs wat goed en niet goed voor ons was. Onze vader was niet bij ons. We werden groter en groter, we pasten bijna niet meer met ons allen in de mand om te slapen. De boer, waar de schuur en het weiland van was, zag dit ook. En wij aten best veel met ons allen. Daarom zette de boer ons te koop in een krant. Nou, dat vonden wij helemaal niet leuk. Wij kropen steeds weg als de boer zich liet zien. Wij piepten van angst en lieten onze tandjes aan de boer zien. Maar de boer trok er zich niets van aan. Op een keer kwamen er mensen kijken naar ons. Ze wilden wel een hondje kopen. Wij werden geroepen en één voor één bekeken, vastgehouden en gekeurd als het ware. Ik rilde van angst. Eén voor één werden mijn broertjes en zusjes meegenomen. En de achterblijvenden lieten een traan van verdriet dat we ze missen moesten. Ons gezin werd steeds kleiner.

Reacties-van-lezers

“Ik zie het gebeuren!!!…”. Een moeder die haar kinderen voorleest.
“Doet uw hond dat echt?”. Kinderen die voorgelezen worden.
“Prachtig geschreven”. Een maatje aan wie ik het boek schonk.
“Hoe weet u dat?”. Een oude moeder die het las en erg genoot.
“Leuk gedaan”. Een bejaarde vrouw, bij wie ik werk.
“Wat een knappe hond heb jij”. Een maatje.
“Jij houdt echt veel van dieren…”. Een ander maatje.
“Kostelijk”, een vriend.
“Je schrijft levendig”, Een vriendin.