RELATIES

Er zijn verschillende relaties te noemen:

Kennisen:
Je ontmoet elkaar, je praat met elkaar. Je ontmoeting hoeft geen vervolg te hebben. Zoals het komt, is het goed. Je hebt geen verplichtingen aan elkaar.
Vrienden:
Je hebt belangstelling voor elkaar. Je volgt elkaar. Je doet dit vrijwillig, niet vrijblijvend. Je bent actief betrokken op elkaar.
Jij bent jij en ik ben ik. Dat blijf je ook. Je bent verbonden door de liefde van vriendschap. Je helpt elkaar, je deelt met elkaar, je leeft mee met elkaar, in goede en slechte tijden. Zonder jezelf te “verliezen”. Een vriend heeft (meer)waarde. je voegt hem toe aan je bestaan. Je kunt hem ook weer “afvoeren”.
Relatie, zijnde man, vrouw, partner,
Je doet hetzelfde als bij vrienden. Maar je deelt ook je intimiteiten en je leven. Je hoeft niet hetzelfde te denken en te voelen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, Maar je doelt op het mooie van elkaar. Je geeft je hart aan elkaar. Zonder enige rancune. Je houdt van elkaar om wie je bent, niet om wat je doet of wat je wilt . Je stelt geen eisen, je luistert naar elkaar. Je stelt je hart open voor elkaar, wat zegt de ander en wat voelt hij of wat bedoelt hij?, zonder daar je eigen ideeen op los te laten.
Ik wil, jij wilt, luister, hoor, daarna WIJ willen en dat gaan we doen. Je liefde “draagt”elkaar (s) lusten en lasten. Je acht de een uitnemender dan jezelf.
Je voegt je zelf toe aan de ander, dat geeft enige “verplichtingen“.

Je vindt er jouw:

cropped-logoklein1.jpg

 

 

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer variaties van relaties, daar ga ik hier aan voorbij.